Σχετικά με εμάς

Ιστορία επιχείρησης

  • 1974
  • 2000
  • 2010

Η αρχή

Η ΑΦΟΙ ΜΑΝΤΟΥ Ο.Ε. ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση το 1974 από τον Ιωάννη Μάντο που υπήρξε ένας από τους πρώτους καλλιεργητές εσπεριδοειδών στην περιοχή της Ηγουμενίτσα του νομού Θεσπρωτίας.

Η οποία φημίζεται για την ποιότητα και τη γεύση των καρπών της, καθώς το κλίμα της επιτρέπει την άριστη ευδοκίμησή τους.

Η συνέχεια

Αργότερα μαζί με τους τρεις γιους του, Γεώργιο, Γρηγόριο και Αλέξανδρο Μάντο, οι οποίοι αξιοποιώντας την πολυετή του πείρα και γνώση στην παραγωγή εσπεριδοειδών,

αλλά και με την τεχνογνωσία ειδικών γεοπόνων, έφτασαν να παράγουν τα προϊόντα τους με τις πιο σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητά τους.

Στη συνέχεια, ωθούμενοι πάντα από το μεράκι για τη δουλειά τους, δραστηριοποιήθηκαν στον τομένα της συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

Η εξέλιξη

Το έτος 2010 η οικογενειακή επιχείρηση έγινε εταιρία με την τωρινή της επωνυμία ΑΦΟΙ Ι. ΜΑΝΤΟΥ Ο.Ε.,

κατασκευάζοντας κτιριακές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν μηχανήματα διαλογής και συσκευασίας, ψυκτικούς θαλάμους και αποθηκευτικούς χώρους για την άριστη επεξεργασία και τη συντήρηση των προϊόντων της.

NATURA 2000

Η περιοχή καλλιέργειας βρίσκεται εντός των ορίων NATURA 2000
Περισσότερα

Πιστοποίηση

ΕΛΟΤ ΕΝ ISO - Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
Περισσότερα

Η επιχείρηση σήμερα

  • Προφίλ
  • Περιοχή
  • Στόχοι

Προφίλ

Δραστηριοποιούμαστε στην παραγωγή και εμπορία εσπεριδοειδών με έδρα την Σαγιάδα Θεσπρωτίας 20 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα τη μεγαλύτερη σκάλα μανταρινιών Κλημεντίνης στην Ελλάδα.

Διαθέτουμε ιδιόκτητα κτήματα εσπεριδοειδών σε σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, πιστοποιημένα κατά GLOBAL G.A.P. GR

Δραστηριοποιούμαστε πάνω από 40 χρόνια στην παραγωγή και τα τελευταία 6 χρόνια και στο χώρο του εμπορίου Διαθέτουμε ιδιόκτητο, πλήρες εξοπλισμένο συσκευαστήριο φρούτων πιστοποιημένο σύμφωνα με το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας ISO 22000:2005

Περιοχή

Η περιοχή της Ηγουμενίτσας - Θεσπρωτία έχει τη μεγαλύτερη καλλιέργεια μανταρινιών ( Κλημεντίνη ) στην Ελλάδα, περίπου 35.000-40.000 χιλ. τόνους ετησίως. Καλλιεργούνται επίσης μανταρίνια ( νόβα ) και πορτοκάλια (Ναβαλίνα & Βαλένσια). Η περιοχή που καλλιεργούνται τα εσπεριδοειδή βρίσκετε εντός των ορίων του προστατευόμενου οικοσυστήματος NATURA 2000 και κατά συνεπεία οι παραγωγοί ακολουθούν ορθολογικές πρακτικές με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο (καταναλωτή).

Η καλλιέργεια της Κλημεντίνης στην περιοχή ξεκίνησε το 1970 και το μικροκλίμα της περιοχής ευνόησε την ποικιλία να γίνει γρήγορα γνωστή. Σχεδόν όλος ο όγκος της παραγωγής εξάγεται κυρίως στα βαλκανικές χώρες αλλά και στην Δυτική Ευρώπη.

Στόχοι

Η συνεχής βελτίωση των ποιοτικών προδιαγραφών των προϊόντων μας, η παραγωγή με τη μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση και η τυποποίηση και διακίνηση πιστοποιημένων προϊόντων.

Η αύξηση της γκάμας των προϊόντων μας και η συνεχής βελτίωση του εξοπλισμού με νέα μηχανήματα συσκευασίας . Η πιστοποίηση καλλιέργειας από τον φορέα διαχείρισης NATURA 2000.